fbpx

Nose Work

Her på siden finder du hele vores Nose Work univers.

Her er både forskellige hold på alle niveau og onlineundervisning.

Hunden har en fantastisk næse og de fleste hunde elsker at bruge den. Derfor vil jeg gerne dele min passion for netop denne Nose Work træningsform, så vores hunde kan få lov til at snuse alt det de vil.

Vi har hold på alle niveau. Du kan ved at klikke på de enkelte hold læse meget mere og tilmelde lige det hold du gerne vil gå på.

Klik på det træningshold du vil deltage på og du kommer direkte til denne. Ved spørgsmål send en mail til info@hundehjerter.dk

Nose work Holdbeskrivelse

Hunden har en fantastisk næse og de fleste hunde elsker at bruge den. 

Jeg er certificeret Nose Work instruktør hos Sanne Andersen, som har Lorup Hundecenter. Sanne er en af de absolut dygtigste Nose Work instruktører her hjemme i Danmark og jeg er meget stolt af at være uddannet hos hende. Jeg tager ofte turen til Sjælland for at følge hendes hold, deltager på kurser hos hende, men også andre rundt om i landet. Dette for hele tiden at dygtiggøre mig, få ny inspiration og viden, som jeg kan videregive til jer. Nose Work er et kæmpe stort emne og man bliver aldrig færdig med at lære mere om det. Jeg elsker alt ved Nose Work, men nok mest stjernerne i øjnene på hunden mens den søger. Jeg elsker også ejeres ligeså store stjerner i øjnene, når de ser hunden have en fest og gøre det den er allerbedst til, nemlig at bruge den næse. Det er en kæmpe fornøjelse hver eneste gang og jeg ville ønske alle fik lov at opleve disse øjeblikke.

Jeg vil gerne dele min passion for netop denne træningsform, så vores hunde kan få lov til at snuse alt det de vil.

Nose Work giver trætte, mentalt velstimuleret, glade, større selvværd hos  hunden og samtidig booster det også jeres relation.

Hundehjerter har Nose Work for alle. Det betyder hold på alle niveau. For mig er det vigtig Nose Work også virkelig er for alle og jeg tager hensyn til den enkelte i træningen.

Vi træner kun 1 hund inde af gangen, så træningen er også for de hunde, som ikke kan med andre hunde. Hunde der er usikre på nye ting, mennesker eller lign er også meget velkommen. Jeg vil rigtig gerne inden holdstart vide, hvis i har særlige hensyn jeg skal tage højde for.

Nose Work skal være sjovt og det er vigtig for mig både hund og ejer har en fest til træning. Vi arbejder med hundens naturlige jagtinstinkt, dens motivation, drive, selvstændighed og glæde ved at bruge næsen. Jeg har fokus på vi træner i hundens tempo og kun med positive metoder. 

Hos Hundehjerter er Nose Work hundens lydighedsfri zone. Det betyder vi ikke bruger nogle former for lydighed i træningen. Her må hunden gerne arbejde helt selvstændigt, trække i snoren fordi den bare ikke kan vente med at komme ind og søge og den skal ikke give ejer øjenkontakt eller fokus før den må gå i gang med at søge. Den må søge selvstændigt, udforske og holde fest mens den søger.

I træningen er der god tid til hver enkelt. Jer som ikke er på med hund kigger på. Vi lærer alle rigtig meget af at kigge på andre hunde søge og vi kan hjælpe hinanden med at observere hundens skiftende adfærd under søget. Dette er yderst lærerigt for alle. Vi blive hermed dygtigere til at læse hundes signaler og kan herved bedre læse, hvornår den arbejder med duft og har fundet kilden.

I Nose Work er det vigtig vi ikke kun fokusere på hundens fund af kilden, men ser på hele søget og alt hundens adfærd i søget. Alt dette er nemlig med til at fortælle os lige præcis, hvornår hunden finder kilden. Vi bliver gode til at læse hundens egne helt naturlige markering og vi undgår uhensigtsmæssig adfærd ved kilden.

Træningen foregår på træningsbanen i Gislev. Her har vi adgang til stald, hal og forskellige køretøjer, vi kan lave søgning på.

For at deltage på holdet, skal din hund kunne sidde i bilen eller kunne forholde sig roligt uden for søgeområdet, sammen med dig. 

Vi vil ind imellem bruge video til at se hundens signaler og vores håndtering under søgningen. 

Vi træner 1,5 time af 8 gange. Der er maks. 6 hunde på holdet.

Nose Work INTRO

På dette hold starter vi Nose Work op helt fra bunden af. Vi bruger kasser og godbid til at få vagt hundens jagtinstinkt, drive og motivation for at søge. Vi arbejder med læsning af hundes adfærd under søg og giver jer begge et solidt fundament for den videre Nose Work rejse.

Nose Work Opstart Duft

På dette hold sætter vi den første duft lavendel på. Vi bruger parring, som betyder at vi lægger en godbid sammen med duften. Dette gør vi indtil lavendel duften har samme værdi for hunde, som godbidden har. Vi arbejder videre med det grudlæggende fundament og læsning af hundens signaler, linehåndtering, samt arbejder videre med de 4 elementer i Nose Work.

Nose Work Fortsætter

På dette hold begynder vi at teste om parringen kan fjernes, vi arbejder videre med forskellige elementer i træningen, som højere søg, svære tilgængelige søg, tærskelsøg og meget meget mere. Vi går op i niveau og udfodrer både hund og ejer.

Nose Work Øvede

På dette hold arbejde vi i klasse 1 og 2. Vi arbejder på højere niveau og kilder kan være utilgængelige, vi arbejder med andre dufte som eukalyptus og anis, arbejder med de 4 elementer og udfordre endnu mere. Dette hold er for meget øvede hunde. Hunden skal være helt duftsikker.

Nose Work Konkurrence hold kl. 1

På dette hold arbejder vi målrettet med konkurrence træning i klasse 1. Til hver træning er der søg i de 4 elementer. Der bliver taget tid og alle søg optaget på video. Efter søgene kigger vi videoer igennem og i får grundig feedback på søgene.

Nose Work Tematræning

Disse træninger  indeholder forskellige temaer såsom køretøjssøg, beholdersøg, høje kilder, utilgængelige kilder osv. Vi går i dybden med et tema og træner kun dette.

Nose Work Drop in Træning

Disse træninger er selvtræning. Man booker en tid og træner så selv med sin hund. Der vil være opsat kilder i forskellige niveau og i vælger selv, hvad og hvor mange søg i vil tage indenfor den tid i har booket.

Du kan læse mere om de enkelte hold, ved at klikke på den tilhørende bjælke oppe til højre på siden.

Pris for Nose Work hold

Nose Work INTRO: 1050 kr.

Nose Work Opstart Duft: 1150 kr.

Nose Work Fortsætter: 1150 kr.

Nose Work Øvede 1+2: 1150 kr.

Nose Work Øvede 3: 1250 kr

Nose Work Ekspert: 1500 kr

Nose Work Temahold: 600 kr

Nose Work Konkurrence hold: 600 kr.

Nose Work Tematræning: 200 kr.

Nose Work Drop in Træning: 85 kr.

Online Nose Work træningsforløb

  • INTRO forløb: 625 kr
  • Mini forløb: 250 kr
  • Individuelt forløb: 750 kr

Tilmelding er bindende og penge gives ikke retur. 

Husk til træning:

  • En sulten hund
  • Lækre godbidder. Gerne 4-5 forskellige slags, så det er nyt og lækkert at skifte imellem.
  • Vand og vandskål. Også om vinteren
  • Pølleposer
  • kropssele gerne H-sele eller Y-sele, så hunden har god bevægelsesfrihed. eller alm. halsbånd.
  • Lang line på 4-5 m.
  • Dit gode humør