fbpx

Nose Work

Hunden har en fantastisk næse og de fleste hunde elsker at bruge den. Derfor vil jeg gerne dele min passion for netop denne Nose Work hold træningsform, så vores hunde kan få lov til at snuse alt det de vil.

Her på siden kan du finde alle vores Nose Work hold. Er du i tvivl om hvilket hold, der passer til jeres niveau, så skriv eller ring endelig en mail til mig.

Klik på det hold du vil deltage på og du kommer direkte til denne side. Ved spørgsmål send en mail til info@hundehjerter.dk

Jeg vil hjælpe jer i gang med Nose work eller hjælpe jer videre i jeres træning med duft, beholder søg, køretøjs søg, inde og udendørs søg og søg i forskellige miljøer. Er du til konkurrencer, kan jeg også hjælpe dig med forberedelser til dette.

Det skal være sjovt, for både din hund og dig, derfor har jeg fokus på at vi træner i hundens tempo og kun med positive metoder. 

Jeg er uddannet hos Sanne Andersen, Lorup Hundecenter, som er uddannet i K9 Nose Work. Du kan få mere viden her fra den amerikanske forening NACSW National Association of Canine Scent Work.

Her er udgangspunktet at Nose Work skal være sjovt. Det blev oprindeligt udviklet i 2006 af Ron Gaunt, Amy Herot og Jill Marie O’Brien. De kom bla. fra specialsøgs verden og udviklede det som aktivering til hunde på internat. Herefter også for familiehunde og som konkurrencesport for alle. Fokus er arbejde med hundens motivation, jagtinstinkt, selvstændighed og drive. Hunden ved bedst vi observere hunden og dens kropssprog.

Nose work hold niveauer

Nose Work INTRO er holdet, hvor vi starter Nose Work op helt fra bunden af. Ved brug af kasser får vi hundens jagtinstinkt og selvstændighed frem. Dette hold er for dig, som aldrig har prøvet Nose Work før.

Opstart Duft , hvor vi begynde at parre den første duft lavendel med godbid. Dette hold er for dig, som har været på Nose Work Begynder eller som lige er begyndt på Nose Work eller kun har lidt erfaring.

På Fortsætter holdet arbejder vi videre med de 4 elementer i Nose Work. Vi fortsætter med at udfordre hunden med søg, der sidder højere, helt i starten (tærskelsøg), og vi inddrager mere miljø i søgende. Dette hold er for dig som har gået på Opstart duft eller som har en hund som ikke har været på duft så længe og dermed ikke så meget Nose Work erfaring.

Hold for Øvede, hvor vi arbejder med lavendel- og måske eukalyptus duft. Dette hold er for dig, som er på ren duft og har trænet Nose Work i en periode. Som kender til alle de forskellige elementer og ønsker at blive udfordret. Her kar vi også konkurrence træning.

Konkurrence hold kl. 1 er for dig som går eller ønker at gå til konkurrence i klasse 1. Vi træner elementerne til en konkurrence og øver hvordan det foregår.

Tematræning er på forskellige niveauer og vi går i dybden med et tema hver gang.

Drop in træning er en form for selvtræning, hvor jeg sætter kilder op i de 4 elementer i Nose Work og i går selv rund og tager de søg i ønsker.

Praktisk info

Nose Work træningen foregår på træningsbanen i Gislev på Midtfyn. Her har vi adgang til stald, hal og forskellige køretøjer, vi kan lave søgning på.

For at deltage på holdet, skal din hund kunne sidde i bilen eller kunne forholde sig roligt uden for søgeområdet, sammen med dig.

Nose Work er for alle hunde også for hunde, der ellers kan have det svært med andre hunde.

Vi vil ind imellem bruge video til at se hundens signaler og vores håndtering under søgningen. 

Vi træner 1- 1 1/2 time af 8 gange. Der er maks. 4-6 hunde på holdet.

Pris for Nose Work

INTRO: 895 kr.

Opstart Duft: 995 kr.

Fortsætter: 995 kr.

Øvede: 995 kr

Konkurrence hold kl. 1: 500 kr.

Drop in: 85 kr.

Tematræning; 150 kr.

Tilmelding er bindende og penge gives ikke retur. 

Medbring til træning:

  • Vaccinationsbog.(1 træningsgang)
  • Forsikringspolice, hvor der fremgår at hunden har en udvidet hundeforsikring og at den dækker hundetræning/figurant træning.(1 træningsgang) 
  • En sulten hund
  • Lækre godbidder. Gerne 4-5 forskellige slags, så det er nyt og lækkert at skifte imellem.
  • Vand og vandskål. Også om vinteren
  • Pølleposer
  • kropssele gerne H-sele eller Y-sele, så hunden har god bevægelsesfrihed. eller alm. halsbånd.
  • Lang line på 4-5 m.
  • Dit gode humør