fbpx

Nose Work Tematræning

Jeg ved det for mange kan være svært at finde tiden til at følge holdtræning. Eller måske du har elementer i din træning, du ønsker at træne lidt ekstra. Derfor har jeg valgt at holde forskellige Nose Work Tematræning dage. Her dykker vi i dybden med forskellige elementer i Nose Work træning. Der vil være temadage med køretøjssøg, indendørs, udendørs og beholdersøg, høje kilder, utilgængelige, tærskelsøg osv. Kilderne består primært af lavendel, men der kan også være eukalyptus iblandt. Dette bliver oplyst. Dette er for dig som arbejder med duft. Dette både lavendel og eukalyptus. Jeres hund er rimelig sikker i sit søg efter duft.

Herunder finder du de forskellige planlagte temadage. Under hvert tema, står der niveau beskrevet, så kig efter dette før du tilmelder dig. Er du i tvivl om niveauet passer til jer, så send mig en mail, så finder vi den rigtige tematræning til jer.

Til sommerens Tematræninger er niveau inddelt således.

Niveau 1-2: Opstart duft, Fortsætter 1+2

Niveau 2-3: Klasse 1, Fortsætter 2+3, Øvede

Niveau 3-4: Klasse 2+3, Øvede

Der er plads til 6 hunde pr tematræning.

Har i specifikke ønsker til opsætning, elementer eller lign., kan i skrive en mail til info@hundehjerter.dk, så prøver jeg at imødekomme jeres ønsker.

Klik på den temadag du vil deltage i og du kommer direkte til betaling. Ved spørgsmål send en mail til info@hundehjerter.dk

Temaer

Konkurrence Klasse 2: Til denne træning opsætter jeg søg som til en konkurrence i klasse 2. Der vil være søg i de 4 Nose Work elementer. Der bliver taget tid og alt bliver videofilmet. Er der tid gennemgår vi de optaget video. Efter hvert søg får i grundig feedback. Max 5 deltagere.

Tætte kilder: Vi træner på kilder som er placeret tæt ved hinanden. De vil være placeret i forskellige højder og forskelligt antal. Dette for at lære hunden at løse forskellige duftkegler og lære den at sætte næsen i gang igen, lige efter fund af en kilde. Dette er niveau for fortsætter som er meget sikre på duft og øvede hunde.

Opstarter og Føres bevægelse i søget: Her har vi fokus på jeres opstart og fokus på, hvordan du, som føre bevæger dig i søget, så hunden får mest mulig frihed og i samtidig kan have et godt samarbejde.

Problemløsning: Her vil være forskellige problemløsningsopgaver for hunden. Det kan være kilder, der er svære at komme til, sidder så hunden skal kravle op eller lign. Dette træner vi for at lære hunden at løse problemer undervejs i et søg og lære den har kæmpe sig frem for at komme helt til kilden. Dette er for hunde som har god søge motivation og er rimelig miljøsikre.

Køretøjssøg: Jeg opsætter forskellige køretøjssøg med både biler, trailer, traktor og hvad jeg ellers kan skaffe. Vi vil primært træne udendørs, men der er også mulighed for et enkelt søg opsat indendørs.

Beholdersøg: Jeg opsætter forskellige beholdersøg både indendørs og udendørs. Der vil være beholdersøg som svare til klasse 1 og 2. Der vil også være forskellige slags beholder som fx. hængende, æggebakker, plastflasker osv. Kun fantasien der sætter grænser.

Linehåndtering: Her træner vi linehåndtering. Der vil være øvelser både med og uden hund. Linehåndtering er ofte et glemt element i træningen. Men for hunden kan det være enormt forstyrrende for den, hvis vi ikke har god linehåndtering. Til konkurrencer skal vi også have styr på håndtering af linen.

Læs din hund: Vi kommer ofte til at fokusere på, hvad hunden viser os ved fundet af kilden. Men det er vigtig vi kigger på hele hundens søg, for at blive rigtig dygtig til at læse hunden. Dermed bliver vi bedre til at læse hundens naturlige og mest sikre markering ved fund af kilden. Vi optager video og gennemgår disse efter hvert søg.

Utilgængelige søg: Her træner vi på kilder som ikke er tilgængelige for hunden. Det vil sige at hunden kan ikke fysisk kommet helt til kilden. Den kan disse gemt i et skab, imellem paller, inde bag et hegn osv. Dette er træning for fortsætter og øvede hunde.

Høje søg: Her arbejder vi med kilder over snudehøjde og op. Vi starter lige over snudehøjde og øger så højden til den kommer så højt op at den er utilgængelig for hunden. Det vil sige hunden ikke længere kan nå helt til kilden med næsen.

Tærskelsøg: Her træner vi kilder, der sidder helt i starten af et søgeområde. Vi træner herigennem hunden at sætte næsen på fra start.

Forstyrrelsestræning: Her træner vi på forskellige former for forstyrrelse. Dette kan være mennesker i søget, spændende dufte eller forstyrrelse af ejer under søg.

Praktisk info

Pris: 200 kr.

Tilmelding er bindende og penge gives ikke retur. 

Medbring til træning:

  • Forsikringspolice, hvor der fremgår at hunden har en udvidet hundeforsikring og at den dækker hundetræning/figurant træning.(1 træningsgang) 
  • En sulten hund
  • Lækre godbidder. Gerne 4-5 forskellige slags, så det er nyt og lækkert at skifte imellem.
  • Vand og vandskål. Også om vinteren
  • Pølleposer
  • kropssele gerne H-sele eller Y-sele, så hunden har god bevægelsesfrihed. eller alm. halsbånd.
  • Lang line på 4-5 m.
  • Dit gode humør

Temaer fortsat

Svært tilgængelige kilder: Vi træner på kilder som er placeret svært tilgængeligt for hunden. Det vil sige under ting, smalle steder, oppe på ting osv. Placeringer hvor hunden skal problemløse for at komme til kilden eller måske mase sig lidt ind for at nå den. Dette for at lære hunden at gå helt til kilden og måske kæmpe lidt for at nå til den. Det viser gennem hundens søgeadfærd, forskel på tilgængelige og utilgængelige kilder. Dette er niveau for hunde med god søgemotivation og er på niveau med Opstart duft, fortsætter og øvede hunde.

Hjørner: Her er kilderne placeret i eller lige ved hjørner. Dette både indvendige og udvendige hjørner. Hjørner er svære for mange hunde og ofte steder, de springer over. Derfor er det godt med ekstra fokus på dem og indlære dem gradvist.

Frithængende: Her træner vi kilder som hænger frit. Duftbilledet på frithængende kilder er noget anderes end de kilder vi normalt sætter op. Det kan derfor være et svært element for hunden og noget man skal træne og indlære gradvist og gennem gentagelser. Dette tema kræver at hunden er duftsikker på duften lavendel og søger selvstændigt. Den skal også have erfaring med høje kilder. Niveau er fortsætter 2, 3 og øvet.

Køretøjssøg: Jeg opsætter forskellige køretøjssøg med både biler, trailer, traktor og hvad jeg ellers kan skaffe. Vi vil primært træne udendørs, men der er også mulighed for et enkelt søg opsat indendørs.

Beholdersøg med forstyrrelser: Jeg opsætter forskellige beholdersøg både indendørs og udendørs. Der vil være beholdersøg som svare til klasse 1 og 2. Der vil også være forskellige slags beholder som fx. hængende, æggebakker, plastflasker osv. Kun fantasien der sætter grænser. Til forskel fra alm. beholdersøg vil der på dette tema være forskellige forstyrrelser i nogle af beholderne. Dette kan være gummihandsker, kattehår, hestehår osv. Vi træner med forstyrrelsesdufte for at lære hunden kun at markere på målduften og ikke andre spændende dufte. Vi træner det også for at vi som hundeføre lære at læse, hvornår vores hund dufter til målduft kontra en spændende duft.

Det skal være sjovt for både din hund og dig

Derfor har jeg fokus på at vi træner i hundens tempo og niveau og arbejder kun med positive metoder.

Træningen foregår på træningsbanen i Gislev. Her har vi adgang til stald, hal og forskellige køretøjer, vi kan lave søgning på.

Nose Work er for alle hunde også for hunde der ellers kan have det svært med andre hunde. Har din hund problemer som andre gerne må tage hensyn til, giv besked inden træningen går i gang.