fbpx

Om Hundehjerter

Jeg hedder Heidi, jeg bor i Gislev på Midtfyn med min mand og 3 af vores 5  børn. De 2 ældste er fløjet fra reden. Jeg hjemmeskoler 2 af vores børn, og hjemmepasser den yngste, og elsker hvert et sekund af det.

Jeg er uddannet hundeadfærds og klikkerinstruktør og certificeret Nose Work instruktør. Jeg er vild med hunde. Jeg brænder for at give din hund et sjov og meningsfuld liv og samtidig være med til at give jer en god relation og dig en bedre forståelse for din hund.

Velkommen til Hundehjerter

Her er lidt mere om mig.

Jeg er opvokset med hunde og fik min første egen hund, da min mand og jeg købte vores gård. Det var en lækker Engelsk Cocker Spaniel, som hed Ronja.

Hun var så mild, kærlig, klog og en meget nem hund.

Jeg gik til hundetræning med hende, indtil vores 3 barn kom til verden.

Ronja måtte desværre aflives pga sygdom, da hun var 11 år. 

Et par år efter overtog vi Frigga, en lækker 16 ugers Leavitt Bulldog (også kaldet Old english Bulldog)

Hun havde haft en svær start på livet og var en stor udfordring. Hun var meget stresset og skulle have hjælp til meget i hendes hverdag.

Jeg begyndte til hundetræning igen og indså hurtigt at jeg havde behov for flere redskaber, til at håndtere Frigga.

Jeg begyndte derfor på hundeadfærds- og klikkerinstruktør uddannelsen.

Vi måtte desværre hjælpe Frigga videre til de evige græsmarker, da hun kun var knapt 2 år. Hendes stress blev stille og roligt bedre, men inderst inde, havde hun massiv angst og var på ingen måder en glad hund. Jeg kæmpede for at hjælpe hende, men måtte til sidst give hende fred. Jeg er dog taknemmelig for, at hun kom ind i mit liv, og viste mig hvilke retning jeg skulle gå, nemlig vejen som hundetræner.

I dag har jeg 2 tøver. En lille lækker fis af en blanding mellem en Éngelsk Cocker Spaniel og en Cavalier King Charles Spaniel.

Hun hedder Røskva. Hun er altid glad og elsker aller former for snusearbejde. Traditionel lydighedstræning er ikke noget hun er super begejstret for. Men sikke en gave, at hun klart hellere vil andre træningsformer. Dette giver mig mulighed for at finde nye veje i hundetrænings verdenen og har bidraget til, at jeg nu har Hundehjerter.

Den anden er Pippi. Hun er Engelsk Cocker Spaniel. Hun elsker Nose Work og er hende jeg gerne vil gå til Nose Work konkurrencer med, når hun er klar til det.

I 2021 fik jeg en lækker Basset Hound Betty. Hun nåede desværre kun at blive 7,5 mdr. Vi måtte tage afsked med hende, da hun havde virkelig dårlige hofter og var plaget af mange smerter. Hun var sjov, sød og kærlig og mega god til Nose Work. Hun lærte mig at være i nuet og nyde hvert eneste øjeblik sammen med dem man holder af.

Mens jeg stadig havde Frigga begyndte jeg på Hundeadfærds og Klikkerinstruktør uddannelsen. Dette i første omgang for at få flere redskaber til at hjælpe Frigga, men også fordi jeg kunne mærke at hundetræning tændte en gnist i mig.

Hundeadfærds og klikkerinstruktør uddannelsen var en fantastisk rejse og jeg fandt mit sande kald her i livet, som hundetræner.

Jeg var ansat som konsulent hos Fjeldsø i lidt over 1 år, efter jeg blev færdiguddannet. Her fik jeg en masse erfaring og havde hvalpehold, hvalpe fortsætter, unghunde, fortsætter og Byhunde hold. Men måtte også erkende at jeg ville noget andet og har derfor nu Hundehjerter og har primært hold i Nose Work.

Røskva viste mig at Nose Work er en fantastik verden og jeg har derfor taget Nose Work instruktør uddannelsen hos Sanne Andersen, som har Lorup Hundecenter. På denne uddannelse har jeg lært den fantastiske og magiske Nose Work verden at kende, lært hvor det stammer fra og fået redskaber til at lærer andre denne fantastiske hundesport. Der er så meget viden at lære omkring Nose Work og man bliver aldrig færdig med at uddanne sig. 

Arbejdet med hunde og deres ejere er et fantastisk arbejde, som giver ufatteligt meget igen.

Det er en fornøjelse, at følge hundeejere på vej i deres rejse med deres nye hund, følge hvordan de sammen udvikler sig. 

Jeg brænder for, at hjælpe hundeejere med at forstå lige netop den hund, de har, og derigennem sikre at hundene har kærlige og trygge hjem. Hjem hvor hundene bliver set for hvem de er og gennem positive træningsmetoder lærer de ting, som har mest betydning for den enkelte hundefamilie og hund.

Jeg brænder derudover også for at arbejde med hunde i børnefamilier. At have børn og især små børn, samtidig med at man har hund eller anskaffer sig en hvalp, kan være en kæmpe udfordring. Det kan være stressende for hunden, skabe konflikter mellem forældre og børn, og i sidste ende kan det ende med en omplacering, eller ende med en familie der ikke trives og ingen glæde har ved at have hund. Dette vil jeg gerne hjælpe med at undgå.

Min uddannelse
Uddannet Pædagog 2006

Telepati uddannelse v. Mathilde Denning,  Animal listening, Færdiguddannet i 2023

Nose Work instruktøruddannelse v. Sanne Andersen Lorup Hundecenter, Færdiguddannet i 2022

Hundeadfærdsuddannelsen v. Camilla Fjeldsø, Færdiguddannet i 2019

Klikkerinstruktør Uddannelsen v. Camilla Fjeldsø, Færdiguddannet i 2019

Kurser

Canis: Jan Østergaard

– Apportering (2019+2022)

– Grundfærdigheder (2019+2022)

– Baglænskædning (2019)

– Fri ved fod (2019)

Jannike Grey

– Det sikre indkald (2022)

– Rolig hund ved gæster (2021)

– Gå pænt i snor (2021)

– Kom godt igennem nytåret (2021)

Glasgow dog trainer

– Dog training and Behavior Modification (2021)

– Teach your dog to walk on a loose lead (2021)

ILLIS animal behavior consulting

– Startbottons and more (2020)

– Animal emotions- Happier animals, better relationships (2020)

Lars M. Hansen

– Nose work-kursus for begyndere (2020)

– Nose Work kursus for øvede (2020)

Tromplo

– Empowered dogs: Cooperaktive husbandry training (2019)

Dyrlæge Theresa Schuuman

– Negleklipning (2019)

Camilla Fjeldsø

– Byhunden for begynder (2019)

– Byhunden for øvet (2019)

– Dog Parkour (2019)

– Ro og Fokus (2020)

Metode
I alt min træning benytter jeg udelukkende positive træningsmetoder og klikkertræning.

Klikkertræning er baseret på beviste indlæringsprincipper og læringsteori. Disse viser hvordan alle levende væsner lærer.

Vi observerer hunden og belønner den ønskede adfærd og ignorerer uønsket adfærd. Ved lokketræning kræves der ikke ret meget af hverken hund eller ejer. Hunden skal bare følge godbidden, samtidig kan ejer planlægge aftensmaden.

I klikkertræning skal både hund og vi selv bruge hovedet rigtig meget, så det er god mental stimulering for os alle.

Klikkeren bruges til at indlære nye øvelser, herefter behøver man ikke bruge den mere. Mange oplever dog, at de bliver bidt af det og begynder at nørde lidt og fortsætter med klikkertræning hele hundens liv.

Klikkeren er et markørsignal, som viser hunden at lige DER, var den ønskede adfærd. Dette forstærker vi med belønning, i form af godbidder, eller f.eks. legetøj.

Ud over at bruge klikkeren, er det godt at have et mundtligt markørsignal. Dette kan vi bruge i øvelser, hvor vi har hænderne for tæt på hovedet og en klikker er for høj, eller hvis vi er kommet i situationer, hvor vi ikke har klikkeren med os.

Et mundtligt markørsignal kan være en lyd eller et kort ord, som vi ikke bruger i det daglige eller andre situationer. Det kan f.eks. være “good”, “yes”, “klik” eller lign.

Det er vigtigt, at huske at en klikker er mere præcist, end et mundtligt signal. Hvis i forestiller jer, at i sætter hånden på en varm kogeplade, så vil i fjerne hånden hurtigere end i kan nå at sige AV. Dette viser, at vi reagere hurtigere fysisk, end verbalt og derfor har vi bedst timing og præcision med en klikker.

Når vi klikkertræner, skal vi være 100 % opmærksomme på vores hund, så vi kan nå at fange den ønskede adfærd.

1 klik er = 1 belønning. Dette gælder også, hvis vi kommer til at klikke forkert. Her må vi så tilpasse og præcisere vores træning, så det ikke gentager sig for ofte.

Vi klikker roser og belønner.

Giver vi ikke belønning når vi klikker, så udvander vi markørsignalet og det vil miste sin effekt.

Det er derudover vigtigt, at vi er opmærksomme på vores kropssprog når vi træner. En hånd på vej ned i godbidstasken, kan hurtig blive hundens markørsignal og den reagerer derfor ikke på klikkeren. En hånd i godbidstasken er et meget upræcist markørsignal, så det kan medføre, at træningen bliver upræcis og både hund og ejer vil blive frustreret.

Dit kropssprog skal derfor være helt roligt og neutralt, som en statue.

I klikkertræningen har vi ikke godbidder foran hundens snude, eller i hænderne tæt på hundene. Har man godbidder i hånden, så skal hånden være væk fra hundens snude og opmærksomhed, og om på ryggen.

Vi får kreative hunde, af at benytte klikkertræning. Hundene bliver gode til at tilbyde adfærd og vil gerne arbejde, for at optjene en godbid, eller anden form for belønning. Derfor er det yderst vigtigt, at vi har et FRI-signal til hunden. Dette gør vi, ved at vise hunden vores tomme hænder og sige FRI. Man siger FRI til hunden, når man skifter mellem øvelser, holder pause eller tanker op med godbidder. På denne måde, ved hunden, at nu kan den ikke optjene godbidder og har fri.